KontaktPartneriDokumentacijaSitemap
Home
samo u okviru TRC pro
 
  ProizvodiPrimena i RešenjaIndustrijeObuka i Seminari  
 

HMO - merne osovineHMO merne osovine

Proizvodimo merne osovine različitih dimenzija i nosivosti standardne ili prema vašim potrebama.

Primena

Merne osovine su senzori sa mernim trakama i koriste se za merenje opterećenja, detektovanje preopterećenja ili sile. Obično se ugrađuju u postojeće sisteme na mesto postojećih osovina i tako čine komponentu sklopa. U tim slučajevima obično predstavljaju najekonomičnije rešenje. Koriste se za različite namene:

  • kranovi
  • oprema za podizanje tereta
  • oprema za polaganje kablova
  • sistemi za zaštitu od preopterećenja na brodovima
  • trakasti transporteri i liftovi
  • aplikacije vaganja u poljoprivredi, avio i hemijskoj industriji

Konstrukcija

U zavisnosti od vaših potreba, mogu biti izrađene i od nerđajućeg čelika. Poseduju žljebove protiv rotacije i opciono kanal za podmazivanje ležaja koji naleže na mernu osovinu. Već u zavisnosti od potrebe osetljivosti mernog sistema koji je u suprotnosti sa stepenom sigurnosti, možete dobiti osetljivost od 0,5-1,5mV/V za nominalno opterećenje i stepen sigurnosti od 3-1.Merna osovina - šema opterećenja

Merne osovine imaju ugrađene kvalitetne merne trake od HBM-a temperaturno kompenzovane za čelik i nakon izrade se svaka opterećuje probnim ili nominalnim opterećenjem, tako da dobijate kalibracioni sertifikat za svaku mernu osovinu.

Elektronika

Već u zavisnosti od vaših potreba, možete se odlučiti za širok asortiman analognih i digitalnih elektronika od HBM-a za kondicioniranje signala.

Nudimo vam različite elektronike sa i bez displeja, sa mogućnošću povezivanja perfifernog štampača, dodatnog displeja ili PC računara. Elektronike takođe poseduju različite intefejse: RS232, RS485, CANopen, ProfibusDP, DeviceNET, 4...20mA, +/-10V...

Pročitajte članak "Kako merne osovine pomažu rukovaocima opreme za podizanje tereta da smanje troškove održavanja?"

 

 

 

 

 

 

 

WE2107
WE2107M WE2110
RM4220
VKIA-405
PME serija
MVD serija
digiCLIP serija