KontaktPartneriDokumentacijaSitemap
Home
samo u okviru TRC pro
 
  ProizvodiPrimena i RešenjaIndustrijeObuka i Seminari  
 

Eksperimentalna analiza mehaničkih napona

Eksperimentalna analiza mehaničkih napona sa HBM-om: dragoceno iskustvo

Eksperimentalna analiza mehaničkih napona je važna oblast i alat kod dizajna i razvoja mašina i konstrukcija. Dok su analitičke metode i računarski proračuni veoma prisutni u fazi dizajna, rezultati i dalje zavise od mnogih pretpostavki koje su uvedene, kako bi se problem rešio. Nakon faze dizajna i proračuna, sledi proizvodnja prototipa, a zatim i eksperimentalno ispitivanje, koje može da potvrdi ili opovrgne proračune.

Jedan od načina pronalaska vitalnih tačaka i slabosti, je upotreba otproničkih mernih traka. Merne trake su relativno jeftine, lako ih aplicira vešt tehničar, ne zahtevaju prevelika ulaganja u instrumentaciju, (za prosečne korisnike), i daju relativno brzo rezultate. Kvalitet i ispravnost rezultata, svakako zavisi od obuke i znanja i iskustva inženjera koji planira test.

Mehanički naponi
Termički naponi
Zaostali naponi

mehanički naponi

termički naponi

zaostali naponi

Ispitivanje naprezanjem... je vaša garancija za kvalitetniji i sigurniji proizvod

Pouzdani proizvodi su sinonimi za uspeh. Zbog toga je važno da se optimizuje kvalitet proizvoda i delova.

Tenzometrija i eksperimentalna analiza mehaničkih napona omogućavaju da se izmere mehanički naponi i naprezanja u komponentama i konstrukciji proizvoda, što je i preduslov za optimalnu konstrukciju i dizajn.

Kako izmeriti mehanički napon?

  • Mehanički napon usled spoljašnjeg opterećenja
  • Termički napon
  • Zaostali napon

HBM je vaš partner za eksperimentalnu analizu mehaničkih napona

Nudimo merne trake, elektroniku i sisteme za akviziciju, softver i sve to je podržano od strane profesionalne usluge koja vam stoji na raspolaganju. Svi proizvodi koji čine merni lanac su optimalno upareni i osiguravaju precizne i pouzdane rezultate.